Breu història del rugbi a la ciutat de Reus

L’equip de Rugbi de Reus comença el seu camí l’any 1968 aleshores amb el nom de Rugby Reus, el seu primer partit oficial de lliga és el que es va jugar el 17 de novembre de 1968 a 2/4 de quatre a l’antic Camp de Futbol del Reus Deportiu del Carrer Gaudí. L’equip contrari va ser el desaparegut Central Bank. Prèviament el Rugbi Reus havia jugat un amistós a Barcelona contra l’Universitari B amb victòria reusenca per 8 a 14. 

El primer partit de Rugbi que es va jugar a la ciutat de Reus va tenir lloc a l’antic Camp de Futbol del Reddis (Avda. Marià Fortuny) un 22 de maig de l’any 1960.  I aquest partit el van jugar el Rugbi Club Cornellà i la Selecció Catalana.

La temporada 1977-78 part de les instalacions del Reus Deportiu es traslladen al Barri Sol i Vista, la qual cosa s’aprofita per fer el Camp de Rugbi, encara que en aquells moments la seva superfície  era de terra pedres i pinxos per tot arreu.

La temporada 1978-79, es va produir un fet important ja que es complia el 10è aniversari del Club i el Rugby Reus es va integrar com a Secció del Reus Deportiu, degut a que la Junta d’aquella temporada va pensar que es podia produir la desaparició de l’equip a la ciutat de Reus si no es feia aquest pas.

A partir d’aquí les coses milloraren molt ja que el mateix 1979 es crea la 1ª Escola de Rugbi a Reus dirigida als centres escolars de la ciutat. De la mateixa sorgeix el primer equip Cadet, (actualment S-18), la temporada 1980-81, donant pas a la temporada següent la 1981-82 al primer equip Juvenil (actualment S-21).

La temporada 1989-90, es crear també el primer equip Sènior Femení del Club. I al cap de cinc anys la temporada 1995-96 es va crear el primer equip Infantil (actualment S-16).

L’any 1993 amb motiu de celebrar el 25é aniversari de la fundació del Club, es va celebrar al vestíbul del Centre de Lectura del carrer Major de Reus, una exposició que va resultar ser tot un èxit. També es va reproduir la samarreta original de l’any 68, fet que després van imitar altres clubs d’altres esports.

L’any 1994 las instalacions del Reus Deportiu del Barri Sol i Vista passen a ser Municipals, lo que possibilita que es planti gespa al Camp de Rugbi el mateix any.

L’any 2004 organitzem junt amb la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus i el Reus Deportiu, el partit oficial corresponent a la Copa d’Europa de Nacions “VI Nacions B, entre Espanya i Georgia.

Les temporades que l’equip Sènior Masculí ha jugat mes amunt son las 1969-70 i la 2003-04, participen a la Primera Catalana, l’actual Divisió d’Honor Catalana.

La temporada 2016-2017 el Sènior Femení aconsegueix el Campionat de Catalunya de Segona Divisió, i per tan la segona fase la juga a Primera Catalana.

El 20 d’octubre de 2016 en una decisió humiliant ens fan fora del Camp Municipal de Rugbi del Barri Sol i Vista, sense donar-nos explicacions i sense deixar que ens acomiadem del nostre camp, jugant els partits que teníem autoritzats, el camp el regalen a una SAD  i ens obliguen a jugar al Camp Municipal de la Pastoreta. Fins al final de la temporada hem de jugar amb pals de plàstic lligats a les porteries de futbol. Ens han promès que la temporada 2017-2018 el Camp reunirà unes mínimes condicions.

Apareix una plataforma formada pels pares i mares dels nens/es de l’Escola anomenada Plataforma Som Rugbi Reus per demanar un Camp de Rugbi, i aixecar una altra vegada els pals.

El 2017 hem fundat un nou Club desvinculant-nos del Reus Deportiu, amb el nom de Reus Rugbi Club, agafem d’escut l’eslògan de la Plataforma, i el color de la samarreta el verd, que era la nostra segona equipació. 

Garleria d’imatges